Monday, May 31, 2010

Hälsningar från vita Flinga, sköldpaddsfärgade Elle, svarta Havanna och svart-vita Texas














Fem trötta katter vilar ut i soffan. De älskar varandras sällskap, sover och busar tillsammans. Ingen av dessa katter hade trivts som ensamkatter, de behöver sällskap av en rasfrände för att må bra. Precis som människor.

Ifjol föddes 17 kattungar på koloniområdet och samtliga omhändertogs och placerades i stödhem. Idag har nästan alla fått permanenta hem, utom de blygaste som behöver mer tid i stödhem för att våga lita på oss tvåbeningar. Hemma hos mig (Maria-Isabel) bor dessa blyga småttingar samt Molly och Memphis.
Den stora gråa hankatten i mitten, Robin, bor hos mig permanent och hjälper till att socialisera kolonikatterna genom att visa att vi människor inte är så farliga som de först trodde.

Detta år har än så länge ingen dräktig hona eller kattungar upptäcks varken på Elinelund och Mossängen och vi håller tummarna att inga fler oönskade kattungar ska behöva födas på området.

Kontakta Rädda Katten omedelbart om du skulle se en dräktig katthona eller kattungar på Elinelunds- eller Mossängens Sommarstad! Telefonnummer står på anslagstavlan.

Matte & husse! Var är ni?
















Denna vackra röd/ vita hankatt har dykt upp på området och besöker flera matplatser, alltid hungrig.
Han är lite blyg, men inte ovan vid människor till skillnad från de förvildade kolonikatterna.

Känner du igen katten eller känner till något om honom?
Kontakta Rädda Katten omgående, telefonnummer finns på anslagstavlan.
Vi vill gärna försäkra oss om det är en förrymd/ övergiven katt som behöver hjälp eller om han har en ägare på koloniområdet.

Låter du din kastrerade tamkatt gå fritt på kolonin? Meddela Rädda Katten så att vi vet vilka ägda katter som finns på området så att dessa inte riskeras att fångas in av misstag. Naturligtvis ska din katt vara kastrerad för sitt eget välbefinnande, men också för att undvika oönskade kattungar. En okastrerad hankatt kan ge upphov till tusentals kattungar under sin livstid, så kastrera din hankatt om du inte vill/ kan ta ansvar för samtliga kattungar. Att id-märka sin katt är en billig livsförsäkring, många katter hamnar varje år på villovägar, med id-märkning ökar chanserna markant att katten kommer tillbaka till ägaren välbehållen.

Farväl Isolde















I fredags möttes Rädda Katten av en sorglig nyhet. Lilla Isolde hade blivit överkörd av en bil vid infarten till parkeringen. Isolde stod högst på listan att få ett stödhem så därför kändes det extra hårt att detta hände nu. Hon föddes för två år sedan och blev betydligt mer intresserad av människor efter kastreringen, tydde sig till matarna som man kan se på bilden. Varje dag kröp hon glatt ut ur sitt isolerade katthus och välkomnade matarna på sitt eget sätt med hög svansföring.
Det var med stor sorg i hjärtat som vi begravde Isolde, som fortfarande var varm med en underbar mjuk och välvårdad päls.

Vi ber återigen alla kolonister att köra försiktigt vid parkeringen då både barn och djur kan fara illa! Aktsamhet räddar liv.Vid olycka med katt kontakta Rädda Katten omedelbart, telefonnummer står alltid på anslagstavlan.

Isolde blev två år gammal, RIP lilla vän! Vi hade önskat så mycket mer för dig vännen...