Tuesday, February 10, 2009

Kartläggning klar


Fia föddes förra året och är en nyfiken och lekfull katt. Hon är lätt att särskilja eftersom hon har en medfödd höftskada som gör att hon skuttar när hon springer.

Arbetet kring kartläggning är avslutad. Det finns ett mörkertal katter som vi säkert missat eftersom vi inte haft möjlighet att använda en matplats p g a grävningarna på området. Matarna fortsätter att räkna och dokumentera nytillkomna katter även om resultatet lämnats in till kolonistyrelsen.
Ett antal nya hankatter har iaktagits de senaste dagarna, säkert ditlockade av de många fertila honkatterna. Många av områdets hankatter har begett sig på strövtåg vilket tyder på att parningssäsongen har börjat på allvar.
Efter kartläggning visade sig finnas minst 22 st katter på området. Katterna på angränsande koloniområde verkar hålla sig på där och syns sällan annat än i parningstider. Av dessa 22 katter är 14 st honor och 8 st hanar (någon är fortfarande lite osäkert).
Tre st nya katter har synts de senaste dagarna, de kan vara på tillfällig visit och kanske permanent boende på grannkoloniområdet. En av dessa är endast cirka 5-6 månader gammal, förhoppningsvis kan vi fånga in den och omplacera den med gott resultat.

Kartläggningen är överlämnad till kolonistyrelsen och nu väntar vi ivrigt på respons från dem så att projektet kan fortlöpa.

No comments:

Post a Comment