Saturday, February 19, 2011

Kattunge-hälsningar
I somras föddes en kull kattungar på kolonin av kattmamman Magnolia som matarna misstagit för en kastrerad hane. Ungarna Sidney, Chanel, Rocky och Melbourne hamnade som förvildade kattungar hemma hos mig där de fick utvecklas i sin egen takt. Magnolia blev kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och fick sedan återvända till sitt revir då hon inte trivdes i fångenskap.
Idag har alla kattungarna egna hem och här kommer några bilder som Chanels och Rockys nya mattar och hussar skickat.
Chanel (på bilden ovan) var den kattunge som var mest rädd för människor i början. Hon fastnade i ett avloppsrör på kolonin och fick dras ut av några kolonister som hörde hennes rop på hjälp. Utan denna hjälp hade hon inte levt idag. Men det gjorde att hon blev lite rädd för händer, sedan är hon i sin personlighet den mest försiktige av kattungarna.
Eftersom hon behövde lite extra stöd flyttades hon tillsammans med kattungen Love som hittades övergiven i en buske mitt i stan. Idag är båda flickorna kastrerade och det går väl inte att missta sig på att Chanel trivs i sitt nya hem hos Mare och Daniel!

Hos Cecilia och Christian och deras jämnåriga honkatt Ninja fick Rocky precis det hem han behövde. Denne busige och framåt killen blev första tiden väldigt blyg hos sina nya ägare där allt luktade och kändes så annorlunda. Men blygheten och oron försvann och nu blir han överröst av kärlek av hela familjen och framförallt söta lilla Ninja som är jätteglad för sin stilige kattkompis!

På kolonin fortsätter matarna med sitt otroliga arbete, journalför och ser till att de vuxna förvildade katterna mår bra och har det varmt under vintern. Tre katter såg jag krypa ut ur frigolitlådor under mitt besök igår, det värmer i hjärtat att se att dessa används och gör nytta.

Det är också underbart att se de vackra och harmoniska katterna på området, även om de är svårsedda för alla utom matarna då de är förvildade. Innan projektet startade led en hel del av katterna av kattsnuva, idag efter vaccinering har ingen hosta eller rinnande nosar.

Mjau! I nästa vecka återkommer vi med en riktig solskenshistoria om den förvildade f d kolonikatten Lisa som efter ett halvår nu återvänt till sin familj igen, jätteglad att få vara hemma men äventyret kostade en halv svans.

1 comment:

 1. Vilka raringar ni har haft till låns.
  Underbart att se så harmoniska katter,speciellt efter deras start i livet.

  Vi har en halvt uttråkad Kletus nu när lillhusse flyttat hemifrån, men är snabb i tassarna när vi bjuder på lekstuga i köksmattorna.

  Väntar på nästa solkenshistoria!

  Mjau från oss,
  Ia o Kletus

  ReplyDelete