Wednesday, September 23, 2009

Amelia & sista kattungen infångad


Denna katt har synts på Elinelund en tid. Matarna har rapporterat om katten, men vi tog för givet att det var en redan kastrerad katt som vi kallar "Viköra", men det visade sig vara en annan katt med öronskada. Amelia är en hona som lyckligtvis inte visade sig ha digivande ungar.
Nu är hon kastrerad, vaccinerad, ID-märkt och behandlad för ohyra. Hennes öra är resultatet av ett slagsmål. Efter några dagar i konvalescenshem återgår hon till sitt revir.



Idag var tanken att fånga in Nelly och Billys kattmamma, men istället dök den sista kattungen i kullen upp och gick in i fällan. Denna kattunge har inte synts till på många veckor, så vi är jätteglada att ungen överlevt. Hon/ han ser stor och välmående ut.
Detta är den sista kattunge som Rädda Katten har vetskap om och vi hoppas att det är den sista. Sammanlagt har 1 st kattunge fötts på Elinelund vars styrelse stödjer projektet som påbörjades i våras. 15 st kattungar har fötts på Mossängen och det är vår förhoppning att denna styrelse också tar ansvar för den stora kattkoloni som lever där.
Samtliga kattungar är omhändertagna och placerade i stödhem och några av dem har redan flyttat till permanenta hem.
Bortsett från denna kattunges mamma är alla kattmammor nu kastrerade så att de slipper få fler kattungar som försvårar deras redan tuffa tillvaro.


Katthonan Isolde ovan var i vintras väldigt rädd, idag stryker hon sig glatt mot sina matare och visar tydligt hur tacksam hon är för att få hjälp. Många av katterna har blivit mer tillgivna efter sitt veterinärbesök och samtliga verkar mer harmoniska och lyckliga. Detta är en av de katter som vi hoppas kunna hjälpa innan vintern anländer. Tama katter är mer utsatta för elaka människors påhitt. Isolde är den enda överlevande i sin kull som föddes förra sommaren. Hennes kullsyskon blev skjutna av kommunjägaren.

2 comments:

  1. Vilket fatastiskt jobb ni har lagt ner! Lyfter på hatten!!

    ReplyDelete
  2. Jag förstår mig inte på kommunen, varför tror de att skjuta katterna hjälper på något sätt? Jag säger som Viveka, ni gör verkligen ett fantastikt jobb!

    ReplyDelete