Thursday, July 9, 2009

Kattfamiljer



Fem dagars kvällssittningar senare är nu två kattfamiljer infångade och placerade i stödhem. Kattmammorna åkte direkt till veterinären för kastrering eftersom det är stor risk att de är dräktiga igen. De tre kattungarna ovan är katthonan Annies, sju veckor fick vi tålmodigt vänta innan hon visade sina små. Bild på vackra Annie kommer efter kastrering.



Lilla Flinga är kattmammans Isas dotter, cirka 8 veckor gammal och en avbild av sin mor. Flinga är den enda i sin kull som överlevt. Flinga är kraftigt angripen av öronskabb, men har nu behandlats för ohyran. Bild på Isa kommer efter kastrering.
De vita katterna på området är väldigt lika varandra och därför var det svårt att lokalisera dem var för sig. Den vita katten i headern längst upp på sidan samt i högermarginalen är Flingas moster. Bara den grå teckningen på huvudet skiljer sig något åt hos de tre vita vuxna honkatterna och lilla Flinga. Vi letar fortfarande efter den äldsta vita honan på koloniområdet, hon har troligtvis kattungar någonstans och behöver fångas in för veterinärbesök och placering i stödhem.

Tack Malin och Cecilia för all hjälp med infångningar!

1 comment:

  1. Trötta små hjältar ni fångat in, riktigt söta....
    Tack för det fina kortet!

    Ia

    ReplyDelete