Friday, January 1, 2010

Katthemmet Kompis behöver hjälp


Rädda Katten firade det nya året genom att placera 21 nya kattkojor på Elinelund/ Mossängen. Tack till Bitte och Ulf (matte och husse till den högdräktiga katten Lisa som infångades på Mossängen i våras) och Magnus för all hjälp med körning och utplacering av kojorna. Det var 9 minusgrader idag, så förhoppningsvis blir det inflyttningsfest i kojorna redan idag... När vi huttrande återvände hem möttes vi av en tragisk nyhet, Katthemmet Kompis i Småland har brunnit ner under nyårsnatten; många livrädda katter har sprungit till skogs och antalet omkomna katter är ovisst... 

Från Hittekatter.ifokus.se lånade vi följande information:


Katthemmet Kompis Brandhärjat - Akut hjälpbehov
På årets första dag nås vi av den tragiska nyheten att Katthemmet Kompis har brunnit ned. Katthemmet ligger i Småländska Nybro och drivs av äkta makarna Maritha och Sonny. Var med och hjälp katthemmet i denna svåra stund!
Det var under nyårsnatten som branden började. Många katter har räddats, några har sprungit till skogs i paniken som utbröt. Det är ingen som i nuläget vet hur många katter som har omkommit. I skrivande stund pågår fortfarande eftersläckningsarbetet. Orsaken till branden är ännu inte klarlagd. Byggnanden som katthemmet är inhyst i tros vara totalförstörd. Förrådet där all kattmat förvarades är också brandhärjat. Katthemmet Kompis är därför i akut behov av kattmat.
Stora rastgården
Stora rastgården med katthemmet i bakgrunden

Du kan stödja Katthemmet Kompis med penninggåvor via föreningensPlusgirokonto 35 74 82-9
Katthemmet är i akut behov av kattmat. Om du bor i närheten av Nybro och har möjlighet att skänka kattmat kan du kontakta:jenny@katthemmetkompis.se eller skriva en kommentar i diskussionstråden här nedan.

Om Katthemmet Kompis

Utanför Nybro i hjärtat av Småland ligger Katthemmet Kompis. Det drivs av paret Maritha och Sonny Fernström. Katthemmet har fått sitt namn efter hittekatten Kompis som kom till makarna en dag för 10 år sedan. Kissens ägare gick inte att spåra och han kom att stanna kvar permanent hos Fernströms.
        Hittekatten Kompis har gett katthemmet sitt namn. Foto: Katthemmet Kompis
Katten Kompis som gett katthemmet sitt namn
Katthemmet Kompis har bedrivit verksamhet sedan juni 2003. I lokalerna finns plats för upp till 40 katter. Under årens lopp har flera hundra katter fått hjälp att hitta nya hem.
Katthemmet Kompis drivs helt ideellt med egna medel och gåvor från givmilda människor. Företag och organisationer sponsrar även med kattmat, kattsand, leksaker och byggmaterial. Makarna har även goda relationer till veterinärerna i området som ofta ger veterinärvård till viss rabatt. Just veterinärvården är den största utgiften som katthemmet har.
Lekrummet där katterna har skoj
Katternas lekrum
På katthemmet råder en mycket gästfri stämning och katterna som bor där får den bästa skötsel som tänkas kan. Besökare är alltid välkomna efter avtalad tid.
Katthemmet Kompis vann Hittekatter iFokus utmärkelse Månadens Katthem mars 2007.
Alla foton i artikeln kommer från Katthemmet Kompis hemsida.
Katthemmet Kompis Brandhärjat - Akut hjälpbehov

No comments:

Post a Comment