Tuesday, March 30, 2010

Isak till veterinären




























Nu är det Isaks tur att följa med till veterinären och bli ordentligt ompysslad. Isak har de typiska slagsmålskador som okastrerade hankatter ofta får, samt ett förfruset öra och ögonproblem.
Han lever som många av de andra hankatterna på kolonin för sig själv och har valt att flytta in i en av Rädda Kattens utplacerade isolerade kojor.
Många av hankatterna har efter kastrering börjat ty sig till andra katter, utan parningsinstinkten kommer de bättre överens och slagsmålen är betydligt färre jämfört med tidigare. Katterna är påtagligt mer harmoniska och verkar gladare efter kastrering. Vi hoppas att Isak efter sin konvalescens kommer att trivas bättre tillsammans med de andra katterna.

Tack till Malmö Djurskydd som betalade halva kastreringskostnaden för Isak!

3 comments:

  1. Vilken liten kämpe, jag tror han är rätt tacksam för er omvårdnad!

    ReplyDelete
  2. Ja, det kan bara bli bättre för denna kille nu..:-D! Fantastiskt jobb du gör!
    En fråga: Hur många katter det är sammanlagt i dessa koloni-områden?
    Tack för julkortsinfo-mailet, jag har ej tackat dig för det förrut.
    God natt/Efvis

    ReplyDelete
  3. I detta koloniområde som egentligen är två st, men de ligger alldeles intill varandra, har 61 katter fångats in, några återstår fortfarande. Cirka 20 st (mestadels kattungar) har tagits omhand och utadopterats, lite mer än 40 vuxna katter är kastrerade, vacc, ID, ohyrebehandlade och tillbakaplacerade i sitt revir och tas om hand av volontärer. Så det är en stor kattkoloni! Utan kastreringarna hade ca 30 honor fått kattungar nästa månad...

    ReplyDelete