Monday, May 31, 2010

Hälsningar från vita Flinga, sköldpaddsfärgade Elle, svarta Havanna och svart-vita Texas














Fem trötta katter vilar ut i soffan. De älskar varandras sällskap, sover och busar tillsammans. Ingen av dessa katter hade trivts som ensamkatter, de behöver sällskap av en rasfrände för att må bra. Precis som människor.

Ifjol föddes 17 kattungar på koloniområdet och samtliga omhändertogs och placerades i stödhem. Idag har nästan alla fått permanenta hem, utom de blygaste som behöver mer tid i stödhem för att våga lita på oss tvåbeningar. Hemma hos mig (Maria-Isabel) bor dessa blyga småttingar samt Molly och Memphis.
Den stora gråa hankatten i mitten, Robin, bor hos mig permanent och hjälper till att socialisera kolonikatterna genom att visa att vi människor inte är så farliga som de först trodde.

Detta år har än så länge ingen dräktig hona eller kattungar upptäcks varken på Elinelund och Mossängen och vi håller tummarna att inga fler oönskade kattungar ska behöva födas på området.

Kontakta Rädda Katten omedelbart om du skulle se en dräktig katthona eller kattungar på Elinelunds- eller Mossängens Sommarstad! Telefonnummer står på anslagstavlan.

No comments:

Post a Comment