Tuesday, July 28, 2009

Lämnad för att dö

Mitt på en hårt trafikerad 90 km väg hittades lilla Tingeling, 4 veckor gammal på 300 gram. Övergiven, inte av sin kattmamma utan av människor som ansåg att hon inte hade något värde eller rätt att leva.
Nu vilar hon ut hos samma stödhem som Flinga och Isa. Hon har anpassat sig jättefint, äter och går på lådan själv, en mycket självständig liten kattunge som kommer att bli en underbar sällskapskatt. 
Händelsen är polisanmäld. Att överge ett husdjur är ett allvarligt brott mot djurskyddslagen.

Flinga (den vita kattungen i gammalt inlägg) och Tingeling är ensamungar som vi hoppas ska trivas tillsammans även om det skiljer två månader mellan dem. Tyvärr har Flingas förvildade kattmamman inte velat ta hand om henne efter kastreringen, hon är oerhört stressad över att vara instängd och kommer att återvända till sitt revir så snart hon avslutat sin penicillinkur (Flinga är över 12 veckor enligt veterinär). Socialiseringen av Isa kommer att fortsätta genom matarna på kolonin. Även en förvildad vuxen katt kan bli en utmärkt sällskapskatt med mycket tid och tålamod. Koloniområdets duktiga matare har lyckats socialisera många katter genom åren och vår förhoppning är att kunna göra ett nytt försök med Isa i framtiden.


Tingeling var stark och frisk vid upphittandet, men ledsen och orolig. Hon var inte uttorkad i den starka solen utan räddades lyckligtvis snabbt av ett omtänksamt yngre par som var ute och körde.

3 comments:

  1. Folk är inte riktigt kloka....vilken tur att de finns empatiska som du och andra djurvänner.

    Tingeling är helt bedårande, titta bara på de små trampdynorna!

    Ia

    ReplyDelete
  2. Usch och fy, hur kan man??? Så söt lilla Tingeling är!

    ReplyDelete
  3. Så söt hon är! Henne skulle man gärna ha hemma

    ReplyDelete