Sunday, September 12, 2010

Sidney adopterad














I år föddes det en kull kattungar på Elinelund och nu är det dags för dem att få nya permanent hem.
Först ut var virvelvinden Sidney som flyttar ett hem och får en ny kattkompis som heter Pepsi.
Lycka till Sidney, vi håller kontakten med matte och husse för att höra hur det går för dig!
Mer om Sidney och hennes syskon kan ni läsa nedan. Deras förvildade kattmamma Magnolia infångades också och är idag kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Eftersom kattungarna var så gamla vågade vi inte vänta med kastreringen då risken var stor att hon var dräktig igen. Därför kastrerades hon efter infångandet och fick därefter inte träffa kattungarna som skulle kunna riva upp hennes sår. Efter konvalescenstiden returnerades hon till området. Kattungarna fick både fostermammor och fosterpappor i stödhemmet. Att skilja kattungarna från kattmamman var ett svårt beslut att ta och känns aldrig bra att göra. Dock vågade vi inte låta kattungarna vara kvar där de hittades, då kattmamman flyttade dem ständigt, risken att vi till slut inte skulle hitta dem var alltför stor.  De levde farligt, minstingen i kullen fastnade i ett avloppsrör och räddades bara tack vare en observant kolonist.
Magnolia är en förvildad katt som visade tydligt att hon inte trivdes under sin konvalescens och att tvinga henne att leva inomhus i ytterligare över en månad, ev dräktig igen, kändes fel mot henne.
Därför tog jag detta beslut, men åhh, vad jag önskar att alla kattungar kunde få födas tryggt inomhus, där de är älskade och får en fin uppväxt med sin kattmamma.

Snart kommer kylan och vi börjar planera smått för vintern. Låt oss hoppas att den blir mildrare detta år.
Ännu fler isolerade kojor behöver byggas, de gamla ska rengöras och fyllas med halm. Vi gör också ett upprop om insamling av kattmat under vinterhalvåret.

1 comment:

  1. Blir rörd o glad av dessa engagemang, även om jag så förstår att det är kniviga beslut emellanåt.

    Sixtens lyckliga öde är en riktig saga, kastreringar kan ha något gott med sig. Inte utan jag får en klump i halsen..nu får han en fin vinter!

    Vi säger hej, tack o tass!
    Ingela o Kletus

    ReplyDelete