Sunday, September 12, 2010

Sixten har fått ett hem!


Sixten har synts på båda koloniområden i över 10 års tid, vandrat mellan många olika matare för att få mat och lite välbehövd omsorg. Han är en dominant katt som ibland har haft svårt att dra jämnt med de andra katterna och har därför oftast bara synts med andra katter vid matningstillfällena. I vintras delade han vinterhus med unga Isolde och såg väldigt lycklig ut med detta arrangemang. Men i våras hände det som inte fick hända, lilla Isolde sprang rakt ut framför en bil och förolyckades. Sedan dess trivdes inte Sixten och lämnade platsen. Han är väldigt populär hos många kolonister p g a sin egensinnighet och det finns en kvinna som Sixten har ett extra gott förhållande till, dit begav han sig och spenderade resten av sommaren hos henne.
Efter kastrering blev Sixten betydligt mer social, både mot människor men även mot andra katter. T o m så kontaktsökande att han gärna gick in och la sig i kolonistugan tillsammans med kvinnans egna katter.
När det var dags att lämna stugan för ett vinterliv i stan packades väskorna, katterna sattes i transportburarna, men denna gång fanns en extra transportbur på plats.
Äntligen blev det Sixtens tur efter över 10 år som hemlös! Utan ett knyst satt han trygg och glad i sin bur på väg till sitt nya permanenta hem. Idag talade jag med kvinnan som berättade att Sixten verkade trivas utmärkt med sitt nya pensionärsliv tillsammans med hennes andra katter. Särskilt förtjust har han blivit i den vackra katthonan Saga som han gärna ses mysa med. Borta är den vrånga, dominanta och okastrerade hanen som aldrig backade ur ett slagsmål.

Nyheten glädjer oss såå. Sixten är den allra äldsta katt på området och förtjänar all kärlek och respekt. Att leva som hemlös var förenat med extra mycket faror för honom då han i princip är helt döv. 
Lycka till Sixten med din trygga pensionering!

4 comments:

  1. Grattis Sixten, det är dig väl unt! Jag är glad att det finns människor som gör skillnad genom sitt arbete för de hemlösa katterna!

    Åse

    ReplyDelete
  2. Man blir lika glad varje gång detta händer.:-D!
    Katter som efter kastrering finner sig till ro och bestämmer sig för att de ska byta liv.
    Vi hos Göteborgs Katthjälp har oxå "plockat" in ett flertal katter från olika TNR-kolonier, faktiskt ofta lite äldre herrar och de har funnit sig så väl tillrätta med både människor och andra katter/djur. Något sådant hade aldrig varit möjligt utan TNR...

    ReplyDelete