Wednesday, May 13, 2009

Lill-Erik, Laban, Randy-girl och Mammi infångade


Laban (bror till Randy) solar på en trädgårdsbänk


Lill-Erik hittades till slut. De fertila honkatterna på området är idag så få att han börjat uppvakta honkatterna på angränsande koloniområde.


Lilla Randy-girl föddes under sommaren 2008.


Vackra Mammi behöver veterinärvård efter sin förlossning

Idag har varit en händelserik dag, tre katter har fångats in och den fjärde, Mammi, befinner sig på en inglasad veranda i väntan på veterinärbesöket imorgon. Mammi födde för cirka 10 dagar sedan två kattungar (trots p-piller), en av ungarna var dödfödd och kraftigt deformerad medan den andra levde några dagar. Imorgon följer Mammi med till veterinären för kastrering och veterinärundersökning. Honkatter som förlorar sina ungar riskerar att få mjölkstockning och det är mycket allvarligt för en hemlös katt.
Samtliga katter som fångades in visade sig ha öronskabb, men friska i övrigt och är nu kastrerade och vaccinerade. Mammi fick även maskmedel för bandmask utöver den sedvanliga stronghold som samtliga katter erhåller.

Försvunna Tiger:

Tiger var en lekfull katt som litade och tyckte om att vara med människor. Han försvann innan infångningarna på koloniområdet inleddes.

Underbara tabbypojken Tiger har matarna saknat sedan nyårsafton. Idag hittades han död. Han hade lagt sig tillrätta i en varm och isolerad kattlåda för sin allra sista vila. Anledningen till hans död är okänd. Tiger blev 7 månader gammal. Sov gott vännen.

4 comments:

  1. Hej,

    både glädje o sorg i kolonin läser jag.
    Tur att dom har er eldsjälar.

    Jag betalar in lite bidrag denna månad också, hoppas fler hoppar på.

    Kram från
    Ia

    ReplyDelete
  2. Usch.. lilla Tiger.. =( Undrar vad det fattades honom, kanske en infektion som blev värre och gjorde honom svagare och svagare..=(
    R.I.P Tiger...

    ReplyDelete
  3. Å vad ni kämpar med alla missar! Vi håller tassarna för er! /Tass, katterna på Katthemmet Kompis

    ReplyDelete
  4. Lilla Tiger, hoppas du slapp lida. Nu springer du på de evigt gröna ängarna där inga sjukdomar och ingen hunger finns.

    Sov sött Tiger!

    ReplyDelete