Tuesday, September 22, 2009

Elle & Maya




Elle och Maya fångades i lördags och det var i sista stund, båda två är mycket utmärglade. De har den senaste veckan ibland setts tillsammans med kattmamman Iris, men detta är inte Iris biologiska kattungar då de max är 12 veckor gamla.
Elle och Mayas egna kattmammas öde är okänt. Vi har kartlagt honorna på Mossängen ganska väl, så var dessa kattungar kommer ifrån är ett mysterium. Två andra kattungar dumpades från en bil förra sommaren, frågan är om dessa två kattungar också blivit dumpade. Det skulle förklara deras dåliga skick. De kattungar som övergavs förra sommaren hittades döda i en trädgård två dagar efteråt...
Elle och Maya har setts leta efter mat på egen hand och det är tufft när de bara är 12 veckor gamla och hemlösa. De är bara skinn och ben och hade inte klarat sig länge till på egen hand.

Det är tragiskt och en skandal att katter i Sverige tvingas leva under dessa villkor, det krävs en omfattande genomgång av djurskyddslagen samt statliga rikstäckande kampanjer för en attitydförändring och få upp folks ögon för det som blivit landets största djurskyddsproblem. 100.000 svältande hemlösa katter under ständigt avlivningshot rimmar mycket illa med världens bästa djurskyddslag i mina öron.
När jag ser rädslan i ögonen hos somliga hemlösa katter skäms jag över att tillhöra världens mest intelligenta ras. Intelligens och medkänsla går inte alltid hand i hand är min bittra lärdom efter 1 1/2 år som aktiv för Rädda Katten.

1 comment:

  1. Hej,
    jag kan inte annat än att hålla med. Skäms på många elaka människor!

    Tycker du med många andra är så modiga som trotsar allt det sorgliga ni får uppleva med ert arbete att hjälpa djuren...men om inte så vore skulle det vara fler olyckliga katter.

    Vi blir varm i själen av ert engagemang... Ia o Kletus

    ReplyDelete