Sunday, September 13, 2009

Tingade kolonikatter



Förvildade Lisa fångades in högdräktig och födde tre friska kattungar fem dagar senare i ett av Rädda Kattens stödhem. Fem veckor senare tog hon hand om ytterligare tre kattungar som hon älskade som sina egna. Under tolv veckor diade hon alla sex kattungarna och visade aldrig ett tecken på att bli irriterad på dem. En superkattmamma med andra ord. När kattungarna var tolv veckor gamla var de ganska hårdhänta mot henne och det var dags att kastrera Lisa och kattungarna flyttade till nya hem. Lisa är förvildad (dock lite klappbar efter 12 veckor), men har anpassat sig jättefint inomhus, men det märktes tydligt att hon saknade sin frihet efter att ungarna flyttat.
Att återplacera henne till koloniområdet där andra katter tagit hennes revir, kändes inte som en god lösning. Därför stannar Lisa kvar permanent hos sitt stödhem på landet, hon får gå ut och in som hon behagar, mat varje dag och tak över huvudet. Lösningen har fungerat jättebra, den första veckan sågs hon inte till för blotta ögat, men nu vågar hon sig fram och pratar med sin matte. Troligtvis blir Lisa aldrig någon knäkatt och kommer kanske alltid att föredra ett utomhusliv, men hon är lycklig och det är det enda som betyder något!


Pratglade Skippo (den sista av Lisas kattungar) är tingad av ett ungt par som har en katt som behöver en lekkamrat. En underbar kattkille som kommer att bjuda sin familj på många skratt.


Paris (th) som infångades för några veckor sedan kommer att flytta till ett alldeles underbart hem tillsammans med Tingeling (som inte är en kolonikatt utan hittades dumpad på en 90 km-väg). Det glädjer oss mycket att dessa två ska få leva ihop i resten av sina liv!

3 comments:

  1. Å vad härligt med historier med lyckliga slut! Härligt att Lisa kan få frihet och trygghet på samma gång. Och de små är ju bara för underbara!

    Tänkte precis på dig, M är klar med första dörren. Den blev SÅÅÅÅ fin!

    ReplyDelete
  2. http://humlebacken.blogg.se/2009/july/the-lodge.html

    ReplyDelete
  3. Jag blir lika varm i själen varje gång med ett lyckligt slut...

    ReplyDelete