Thursday, September 17, 2009

Nemo hos veterinären



Idag är Nemo hos veterinären. Tyvärr har ingen ägare ännu gett sig tillkänna, men undrens tid är inte förbi. Vi har anmält honom upphittad hos Polisen som tyvärr inte hade någon efterlysning på honom, alla efterlysningssidor är genomlästa och ett stort antal lappar uppsatta.
Det finns ju en liten möjlighet att han kan vara chipmärkt, så det ska veterinären undersöka idag. Detta är en alldeles bedårande mysig hankatt som tycker om att kramas. Nu är han tillfälligt inhyst hos snälla kolonisten Britt-Marie och hennes familj, detta trots att Britt-Marie är allergisk. Vi hoppas snart få plats i våra stödhem så att denna kille får en ny chans i livet, för det är han värd.
Han har den klassiska huvudteckningen som ses hos alla de vita hemlösa katterna på Elinelund, så vi misstänker att han är född där. Vi befarar att hans tidigare ägare har övergett och släppt tillbaka honom där han en gång föddes. Nemos räddning blev att han hamnade hos Britt-Marie, för ett liv som hemlös överlever han inte.
Sedan Nemo hittade värme och trygghet har han knappt velat sätta tassen utanför tröskeln.
(Veterinärbesöket gick jättebra. Nemo var kastrerad och är nu id-märkt och vaccinerad)

Idag fick vi vetskap om ytterligare två kattungar på gång 6-7 på Mossängen. Tydligen hade kattmamman Iris inte 4 kattungar som vi trodde, utan i själva verket 6 st. I helgen riggas fällan igen. Vi är glada att kattmamman kastrerades tidigt, annars hade hon fått ännu en kull kattungar denna månad (hon var tidigt dräktig vid infångandet, men kunde kastreras)... Då hade hon inte haft ork för sina sex st tidigare födda kattungar som blivit moderlösa vid 14 veckors ålder. Hennes infångade ungar är Paris, Texas, Memphis och Havanna som syns i tidigare inlägg.

Dessa två små skönheterna på 14-15 veckor sökte sig också till Britt-Maries stuga och fastnade på hennes lins. Vi hoppas kunna fånga in dem i helgen. De är sköldpaddsfärgade båda två, vilket betyder att de är honor och kan bli könsmogna om cirka 2 månader.

2 comments:

  1. Nu undrar jag om det bara är honor som är sköldpaddsfärgade, eller missförstår jag.
    Okunnig o nyfiken,
    Ia

    ReplyDelete
  2. Maria-Isabel19 September, 2009

    Sköldpaddsfärgade katter är honor till 99% och röda katter är till 99% hanar. Lustigt, men så är det i katternas värld. Sedan kan det finnas olika fädrar i samma kull vilket kan förklara att kattungar i samma kull kan ha så olika utseende och psyke.

    ReplyDelete