Thursday, October 29, 2009

Frida hos veterinären!


Jätterädda Frida är troligtvis kattmamma till kattungarna Elle och Maya. Vi misstog henne först för katthonan Iriz, men efter att studerat foto så skiljde sig färgen på hakan, i övrigt är de väldigt lika varandra. Vi är så glada över att hon valde att gå in i fällan idag så att inga fler kattungar från denna hona behöver kämpa för sin överlevnad.

En honkatt med halsband är också hos veterinären idag. Hon har setts på området under lång tid och bär ett mycket slitet rött halsband och äter varje dag med de hemlösa katterna. Imorgon får vi besked om hennes ägare varit kloka att ID-märka henne. Om hon är en ägd/tam katt ska han inte behöva tillbringa vintern på koloniområdet.

Idag fick vi information om en skadad kattunge, suck. Infångningsförsök börjar imorgon. Kattungen visade sig vara en vuxen katt som tillfälligt haltade. Det är katt som vi inte känner igen, så vi avvaktar lite för att se om den lever på området. Eftersom katten pratar högt med oss misstänker vi att det är en blyg tamkatt.

No comments:

Post a Comment