Friday, November 6, 2009

Katten Stina















En lycklig Stina som ligger och mjölktrampar, det är kallt och otryggt att leva som hemlös...

Underbart tillgivna Stina återförenas med sin husse ikväll. Hon fångades in i förra veckan och har bott i stödhem där hon skött sig exemplariskt. Inledningsvis är hon lite blyg (det finns en del kolonister som skrämmer katterna om de vistas på "fel" tomt och det sätter sina spår hos katterna), men när blygseln släpper är hon en riktigt mysig knäkatt.
Stina är den andra katt som hittat hem till sina ägare igen under Rädda Kattens TNR-projekt. Vi misstänker att det finns fler ägda katter som av olika anledningar hamnat på koloniområdet. De flesta katter är födda på området, men det har förekommit att människor övergett sina katter också. I tron att "de klarar sig själva".  Att överge sitt husdjur är ett brott mot djurskyddslagen och om du får vetskap om en övergiven katt ska ägarna anmälas.





Anmäl vanvård!
Upptäcker du vanvård och misskötsel av djur, kontakta Länsstyrelsens djurskyddsinspektörer!
040/044 -25 23 50 alt 076-787 10 20. Om det är akut och Länsstyrelsen inte går att nå, kan polisen kontaktas, tfn 114 14.

Vill du vara anonym?

Du kan göra en anmälan anonymt, det viktiga är att du anmäler!


Klicka på bilden för att läsa texten!

2 comments:

  1. Å vad härligt. Vad lyckliga de ska bli, de ursprungliga ägarna alltså. Jag kan tänka mig att man aldrig ger upp hoppet om att finna sin katt igen om den har försvunnit..
    kram

    ReplyDelete
  2. Lika glad blir jag för happy endings, en liten tår i ögat får man allt!

    Sen kan man kan undra om folk är riktigt vettiga i huve't som tror att de klarar sig själva....tyvärr har vi en granne med detta syndrom. De har ingen katt längre, det har vi sett till.

    ReplyDelete