Friday, November 20, 2009

Neo kastrerad, vaccinerad och ID-märkt















Neo är (för oss) en ny katt som flyttat in under en kolonistuga vid infarten på koloniområdet. Han uppskattas inte av de kastrerade katterna som försöker jaga bort honom vid varje matningstillfälle. Nu är Neo kastrerad som de övriga katterna, så vi hoppas att han accepteras bättre nu. Neo pratar högt med oss, men är för blyg att våga sig fram ännu. Många av katterna som tidigare varit intresserade av människor, men inte riktigt vågat,  har blivit betydligt mer framåt efter kastrering.

Mycket arbete pågår bakom kulisserna nu. Det kvarstår en del katter att fånga in, och anmälningar om nya katter som måste kontrolleras. Tre "nya" katter visade sig vara redan kastrerade katter, och det var ju skönt. En dräktig katt visade sig vara kastrerade hankatten "Bullen" som nog behöver äta lightmat framöver... Att avskriva alla dessa kastrerade katter som spatserar runt på området tar tid, men vi vill inte riskera att missa någon katt. Och vissa av katterna kräver att man studera foton för att kunna särskilja.

Idag blev kattungen Memphis kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Han är strax under halvåret gammal och lever i samma stödhem som fyra kattflickor. Ibland blir honorna könsmogna redan vid 5-6 månaders ålder, så vi vill inte riskera oönskade dräktigheter.

För er som undrade om någon av katterna fick i sig den förgiftade kattmaten så är svaret lyckligtvis nej.

No comments:

Post a Comment