Saturday, January 17, 2009

Kartläggning igång

(11/1 2009)
Kartläggningen är påbörjad och katterna tränas att förknippa matandet med ljudet från visselpipor. Många katter ser det som en skojig lek och följer efter oss trots att de redan är mätta och belåtna. Idag fick vi kontakt med ännu en matare, en man som matar tre honkatter som har tillgång till hans inglasade koloniveranda.

Katten Pussi är tillgiven och bor på en inglasad veranda med daglig tillsyn. Hon använder hellre sin kattlåda än går utanför verandan! Pussis annorlunda utseende gör henne lätt att särskilja, hennes hängande ögonlock tyder på släktskap till katten Morfar som lyckades överleva i 18 år på koloniområdet och var förvånadsvärt populär bland kattdamerna...

Konstaterade idag att större delen av kattkolonin är yngre än 3 år, vilket tyder på att katterna av olika anledningar inte lever länge på kolonin. Trots detta, tenderar antalet katter stiga för varje år snarare än minska på koloniområdet. Tama katter har setts bli utslängda från bilar på området. 75 % av alla hemlösa kattungar dör av trauma och sjukdom, en skrämmande och ohuman siffra.

No comments:

Post a Comment