Monday, August 17, 2009

Hälsning från Nelly, Billy och nykomlingen!

Nelly är lite blyg, men nyfikenheten tar alltid överhand. En väldigt vackert tecknad liten flickkatt med stora gröna ögon. Väldigt lik katten Emla som nyligen fick ett eget hem via Rädda Katten.

Billy är en riktig busunge, orädd och tycker allt är mycket spännande i sitt nya hem! Han sitter gärna och ofta på den innätade verandan och följer med stort intresse fjärilarna och flugorna som flyger förbi.

Paris fångades igår, han följer allt som sker med stora ögon, människor har hon bara studerat på avstånd tidigare. Kattmamman är väldigt skygg och har vakat över sina ungar i 12 veckor, länge trodde mataren att kullen bestod av tre ungar, men sedan dök plötsligt Paris upp. Om några dagar har hon vant sig vid sin nya tryggare miljö och busar och stojar precis som kattungar ska göra. Det är alltid lika förvånande hur snabbt kattungar över 12 veckor anpassar sig och accepterar människors närhet, matmutor, lek och kroppskontakt är den magiska formeln att få en kattunges tillit.
 
Lyckligtvis ser de senast infångade kattungarna välmående ut, de har blivit behandlade för ohyra och avmaskats och blir imorgon grundvaccinerade och veterinärbesiktade. Ingen synbar öronskabb eller ögoninflammation. De hetsäter såsom alla hemlösa katter som har haft för lite föda. Kattmaten portioneras ut för att undvika kräkningar och diaréer.

Fyra kattungar återstår att fångas in, vi uppmanar återigen kolonister att höra av sig om fler kattungar dyker upp. Det kan finnas fler okastrerade honkatter med kattungar på området som behöver veterinärvård.

Vill DU hjälpa kolonikatterna till ett bättre liv? Vårt PG-konto är 302628-3, märk inbetalningen med Kolonikatter så vet Rädda Kattens kassör vad pengarna avser! ALLA pengar går oavkortat till dessa katter. Varenda krona räddar kattliv!

Rädda Katten får inga kommunala eller statliga bidrag för sin verksamhet. Alla insatser bekostas av privata medel och samtliga aktiva arbetar ideellt.

No comments:

Post a Comment