Thursday, August 27, 2009

Kattungen Paris syskon inne!


I förra veckan fångades Paris två syskon in. Ytterligare en kattunge återstår. Födda på Mossängen av den förvildade kattmamman Iriz. Iriz fångades in för cirka sex veckor sedan och kastrerades eftersom hon visade sig vara dräktig igen (samtidigt som hon hade divgivande ungar på ca sex veckor). Under tiden som kattmamman läkte ställdes kattmat ut på ett flertal platser där kattungarna hade setts. Vi var väldigt oroliga att kattungarna inte klarat sig då ingen såg dem. Kattmaten var uppäten, men det finns gott om andra katter på området.
För någon vecka sedan visade sig kattungarna igen, alla levde och det fanns till och med ett fjärde syskon som ingen tidigare noterat.
Om Iriz inte hade blivit kastrerad hade hon idag varit högdräktig med årets andra kull, och hade inte haft ork för de tidigare födda kattungarna.
Ett stort tack till Bertil och Ingrid som gjorde det möjligt att fånga in dessa kattungar och därigenom ge dem ett tryggt och kärleksfullt liv!


1 comment:

  1. Jag är ute efter ett isolerat hus till min katt till ett bra pris men somsagt det är inte lätt att få tag i men vet du något ställe med vänliga hälsningar jeanette :)

    min mail adress ärnettis_moris@hotmail.com

    ReplyDelete