Sunday, August 30, 2009

Lycka till Nelly!

Nelly fångades in för tre veckor tillsammans med sin bror Billy. 
Idag kommer hennes förväntansfulla matte och husse för att hämta hem henne.

Idag flyttar Nelly till sitt permanenta hem! Det räckte med tre veckors arbete för att denna lilla skönhet skulle börja lita på människor. Vi önskar Nelly lycka till och kommer att följa hennes utveckling i sitt nya hem så att både hon och de nya ägarna får ett gott liv tillsammans!

Att lämna ifrån sig stödkatter känns både roligt, men lite sorgligt (för egen del). Det är fantastiskt att veta vilket liv som väntar dem, men det är inte utan att det känns i hjärtat när det är dags att släppa taget. Att vara stödhem, d v s att tillfälligt ta hand om en utsatt katt i desperat behov av trygghet, är oerhört givande och lärorikt. 
Många djurskyddsorganisationer, som t ex Rädda Katten, bygger sin verksamhet kring stödhem då dessa kan erbjuda katten en så normal hemvistelse som möjligt innan den hamnar hos sina permanenta mattar och hussar.
Känner du att du skulle vilja öppna din dörr för en behövande katt tillfälligt? På Internet hittar du en kattförening nära dig, de kommer garanterat att glädja sig över ditt engagemang. 
Det går att göra en stor skillnad som privatperson! Dessutom är det ett jätteroligt sätt att hjälpa!

Bor du i Skånetrakten och letar efter en ny jamande fyrbening? Hör av dig, vi har både stort och smått som letar efter en fristad där de kan få leva hela sina liv!

2 comments:

  1. Underbar liten kisse, kan inte annat än lyckönska de nya ägarna. Hon är lite lik min Kletus...skulle gärna öppna dörren, men bor ju lite långt bort, så fortsätter hjälpa er på mitt sätt.

    Småtassar från oss,
    Ia o Kletus

    ReplyDelete
  2. Nelly verkar trivas bra i sitt nya hem. Hon är en nyfiken lite krabat som gillar försiktigt utforska sina nya omgivning, gärna med matte eller husse i närheten. Hon gillar att gosa med oss, stryker sig gärna emot händer och ben samtidigt som hon spinner högt. Hennes favoritplats är på en fårfäll, som är både mjuk och skön att ligga på och dessutom går att klösa på. När det blir för livligt runt omkring springer hon helst i under soffan där hon har hittat ett eget litet gömställe.

    Hälsningar,
    Simon, Hilde och Nelly

    ReplyDelete