Monday, August 3, 2009

Två kattungar inne!

Dessa kattungar är precis som många andra katter på området vackert viltfärgade.

Två av den gråa kattmamman Sallys kattungar är nu infångade. Kattmamman och den sista ungen hoppas vi kunna fånga ikväll. Trots regn var hela familjen samlad runt fällan när Rädda Katten dök upp. Kattmamman lät kattungarna äta först, men den tredje kattungen var mer intresserad av att leka med snöret till fällan än att äta upp betet.
Kattungarna är stora, runt 12 veckor, så vi är glada att få in dem i tryggheten. Denna kull ser välmående ut, ingen synlig ögoninflammation och fina i päls och form.
Kattungarna verkade inte bli nämnvärt rädda över att bli infångade, den ena av kattungarna fortsatte lugnt att äta av den goda kattmaten. Vi hoppas att de snart förstår att alla människor inte är så farliga som deras kattmamma lärt dem.


Framtiden för dessa kattungar ser nu helt annorlunda ut än tidigare. Efter socialisering och veterinärbesök kommer de att flytta till egna hem där de kommer att vara älskade och värdefulla familjemedlemmar, till motsats mot det oerhört tuffa liv som väntat dem som hemlösa och förvildade.

4 comments:

  1. Ja heja heja....de är ju för söta. Vilken lön för mödan!

    ReplyDelete
  2. Så underbart att höra! Jag håller tummarna för mamman och den sista kattungen. Kram Sandra

    ReplyDelete
  3. Vilket jobb... eloge till er alla som får in både bebisar, mammor och pappor :) Skönt att de blir kastrerade!

    /Malin

    ReplyDelete