Wednesday, April 29, 2009

Ännu en infångningsdag

Då var det dags för veckans kattgäng att fångas in. Den första katten som gick in i fällan var omslagspojken Pricken (se bloggens översta bild).



Pricken är lätt att känna igen tack vare sin annorlunda teckning. Han är en av de katter som är van vid människor och som vi hoppas placera i stödhem så småningom.


Sedan var det Fias tur att äntligen gå in i fällan.

Fjolårsungen Fia fångades in idag. Hon har en medfödd skada som gör att det ser ut som hon skuttar när hon springer, en väldigt söt liten tjej som är klappbar för matarna.


Efter det Konrad.

Majestätiska Konrad verkar vara en katt som tar livet med ro, visade ingen som helst stress vid infångandet eller i konvalescensburen utan gick ut och åt av den framställda maten.


Nästa katt som var planerad att fångas in idag var Sixten, troligen den äldsta katten på området. Han ser väldigt skamfilad ut och hörseln är inte vad den en gång varit. Han är dessutom riktigt förkyld så han skulle behöva komma till veterinären. Eftersom Sixten inte dök upp på det vanliga matstället styrdes kosan mot Mossängen. På dagarna håller han gärna till hos en familj som bjuder honom på godsaker. Fällan riggades, men istället för Sixten gick en väldigt hungrig, till synes högdräktig hona in i fällan...


Den skygga honkatten som vi kallar Lisa vilar nu i en konvalescensbur. Om det inte vore för hennes kroppsform och avsaknaden av örontatuering hade hon misstagits för Grållan (som fångades in i förra veckan).

Det var inte planerat att ta in en högdräktig rädd hona idag, men nöden har ingen lag. Förhoppningsvis hittar vi en bra lösning för henne efter en natts sömn. Den blir dock inte så lång, den femte katten försöker vi fånga imorgon bitti. Kanske har vi tur och lyckas fånga en katt som kallas Murre. Eftersom vi är osäkra på om det är en hona vågade vi inte fånga katten idag. Om hon har nyfödda kattungar överlever dem inte natten utan hennes mjölk och värme.

2 comments:

  1. Bra jobbat, snart har du väl fullföljt uppdraget?
    Jag glömde ju alldeles bort.. jag tänkte ju komma och hämta stolarna och det idag, när du var där.. när ska du vara där nästa gång?

    ReplyDelete
  2. Skönt att du fått med några stycken, hur många är det kvar i dagsläget....
    ni tänker till och med på att det kan finnas kattungar som behöver sin mamma, känns tryggt.

    Ha en bra Valborg och ni hittar Murre/a.

    Kletus hälsar, han har varit i slagsmål igen och matte har stängt kattluckan för sårvård och antibiotika....han surar lite.

    Ia

    ReplyDelete