Friday, April 17, 2009

Emla hos akuthem


Emla visade sig efter infångning att vara tam och älskar kroppskontakt och uppmärksamhet. Innan sökandet efter ett kärleksfullt hem börjar, ska hon bli helt återställd. Här vilar hon ut sig i sin första alldeles egna kattbädd.


Nyfikenheten är det inget fel på. Emla är fint viltfärgad med vitt bröst, en söt och ovanligt trygg tjej.

Underbart söta Emla behöver antibiotika i tio dagar och placeras därför i akuthem under sin konvalescenstid. Emla är nyfiken och lugn, låter sig klappas och tittar dig rakt i ögonen. Hon har ungefär samma kroppsstorlek som en 6 månaders kattunge trots att hon nästan är dubbelt så gammal. Hon spinner när man klappar henne och det ska bli roligt att se denna kattflicka tillfriskna från sin öroninflammation.



Tassen uppkrupen i stödmattes trygga famn.

Katten Tassen blir allt mer social och piggare i sitt stödhem. Hans ögon ser redan nu mycket bättre ut och han får antibiotika för sin öroninflammation. Han äter med god aptit och har börjat leka vilket är ett gott tecken.
(De övriga katterna som behöver medicinering, Pussi och Teddy, tas om hand av sina hjälpare på koloniområdet.)

3 comments:

  1. Lilla Embla är så lik min egen Kletus, fast han är lite mörkare och med vit hakklapp och vita tassar.
    Han är också rätt liten för att vara hankatt.

    Ni har fått mitt fadderbidrag nu. Antar att det kommer nya inbetalningsblanketter per automatik?

    Man blir både glad o ledsen när man läser, men det är ju ett fantastiskt arbete ni gör.

    Ia

    ReplyDelete
  2. Emla har också vit hakklapp och vita tassar precis som Kletus. Tusen tack för ert fadderbidrag Ia, du ska veta att varenda krona räddar kattliv. Jag har inte hand om fadderarbetet, men om du har frågor kring det så kontakta sara@raddakatten.se eller ring 0733-264678 så får du svar på alla frågor. Annars får du höra av dig till mig om blanketterna inte kommer automatiskt, så kontrollerar jag saken.

    Önskar dig och din familj en riktigt härlig fredagskväll!
    M v h Maria-Isabel

    ReplyDelete
  3. Ser att du lagt till en närbild på lilla Emla, så söt hon är, hoppas hon får ett gott hem för henne kan väl inget hjärta motstå.....

    Hoppas Ia o Kletus

    ReplyDelete