Thursday, April 16, 2009

Fem katter till veterinären idag

Igår fångades ytterligare katter in för sitt veterinärbesök. 12 timmars vaktande av fälla resulterade i fem katter. Lärdomen blev att katterna nu vänt på dygnet och är aktiva tidiga morgnar, kvällar och nätter till skillnad från tidigare.

Dessa katter är nu hos veterinären:


Donna som är Brookes dotter. Deras flerfärgade färgteckning med röda inslag kallas sköldpaddsfärg (och katter med dessa färger är i princip alltid honor). Donna visade sig vara frisk, endast öronskabb som behandlades.


Sockersöta Emla som tittar på en med stora ögon. Emla hade öronskabb och öroninflammation och kommer att gå på antibiotika i tio dagar.


Sotis (som inte tycker att det är skoj att sitta i en bur). Sotis fick stronghold för sin öronskabb.


Pussi är en glad fröken som skriker högt när hon luktar tonfisk. Pussi behöver dubbel dos antibiotika, för öroninflammation och tandköttsinflammation. Två tänder fick dras ut med väldigt variga tandrötter och mycket tandsten togs bort för att rädda återstående tänder. Utan åtgärd hade Pussi snart inte kunnat äta och tynat bort i plågor.

Bild på stilige Teddy kommer senare! Teddy har också tandköttsinflammation med förstorade lymfknutor som följd (har haft problem att svälja). Han hade också öronskabb.

14 katter kastrerade sammanlagt. Ingen av de 8 infångade honkatterna har visat sig vara dräktiga tack och lov. Vi hoppas kunna fånga in de återstående 6 kartlagda honkatterna så snart som möjligt. Det är inte säkert att vi hinner fånga in alla honkatter i tid, men vi gör vad vi kan för att minimera antalet kattungar som föds på området.

3 comments:

  1. "Skriker högt när hon luktar tonfisk" eller "när hon känner lukten av tonfisk"?:) Kunde inte låta bli att skratta åt formuleringen, för vem gillar att lukta tonfisk?:)
    Grattis till ytterliggare 5!
    12 timmar, det är inte att leka med, du är fantastisk! Var G och U på plats?

    ReplyDelete
  2. Vilket otroligt arbete ni gör!! Det är tur att projekt som dessa finns, och människor som utför dem! Vilken tur för lilla Pussi att hon slapp gå ett hårt öde till mötes och svälta ihjäl pga tänderna :(

    Hoppas verkligen ni får möjlighet att hjälpa alla katterna här till slut.

    Mvh Veronica

    ReplyDelete
  3. Ett fantastiskt jobb gör ni!!! All heder åt er som kämpar och gör en så god gärning för de små som inte kan tala för sig. Själv gör jag och min sambo vad vi kan på våran ort(Halmstad),där vi matar o ch försöker fånga in katter som vi vet är hemlösa,så jag vet vad erat slit betyder.. Mvh Maria

    ReplyDelete