Thursday, April 30, 2009

Dräktiga Lisa


På bilden syns inte Lisas stora mage ordentligt. Om man tittar noga kan man faktiskt se små sparkar! Att vara hemlös kattmamma är inget enkelt arbete, hon är ensam familjeförsörjare och oroar sig ständigt över att något ska hända hennes ungar när hon tvingas lämna dem. När kattungarna är runt en månad gamla brukar de tumla iväg själv på små äventyr, att hålla i ordning på 6-7 kattungar som springer åt olika håll är en ansträngande uppgift...

Högdräktiga honkatten Lisa har fått ett stödhem och flyttar dit idag! Nu kan hon i trygghet uppfostra sina kattungar inomhus. Tydliga fosterrörelser syns, så det kan inte vara långt till förlossningen. Tyvärr verkar inte Lisa vara en tamkatt, så vi hoppas att hon klarar förlossningen på egen hand. Att vara kattunge och hemlös innebär att behöva kämpa för sitt liv från dag 1. De flesta av kattungarna stupar under för sjukdomar, parasitangrepp och psykisk trauma.

Pricken, Konrad och Fias veterinärbesök gick bra igår. Veterinären konstaterade att Fia har en gammal ryggskada som gör att hon ser lite krum ut, men verkar dock inte lida av det. Ryggraden har läkt samman av sig själv (ryggmärgen är inte skadad), så olyckan måste vara medfödd eller skett när hon var kattunge.

Nu är sammanlagt 22 katter infångade. Minst fem kartlagda katter återstår. I onsdags lappades hela området igen och förhoppningsvis hör personer som matar katter av sig (om det finns fler än de vi redan varit i kontakt med), för att metoden ska fungera måste samtliga katter få veterinärvård. Sedan börjar arbetet att försöka hjälpa katterna på angränsande koloniområde.

1 comment:

  1. Hej
    Det var väl tur att Lisa fick komma in och få lugn o ro, vilken bra start för hennes ungar.

    Måste be om fler inbetalningskort, jag kontaktar Sara eller om du kan kolla vid tillfälle.

    Keep up the good work!
    Jag hejar på....

    Ia

    ReplyDelete